Henkies blog!



31 december 2016 - Vuurwerk




31 december 2016 - Oudjaar
Buurvrouw Truus had gezegd dat haar schoonzoon Luigi uit Italië zo goed kon koken en dat hij op Oudjaar weer langs zou komen. Omdat wij hadden gezegd dat we dat wel eens mee wilden maken waren we daarom uitgenodigd voor een geslaagde oudjaarsavond bij Truus. Naast de nodige rode wijn een groenteterrine, zelfgemaakte pasta en gekookte worst met linzen. Truus had niet gelogen: erg lekker allemaal!





30 december 2016 - Wat eten we vanavond
Een tartaartje van coquilles, avocado en passievrucht, met een zelfgebakken broodje met basilicum en gedroogde tomaten.





30 december - Aangevroren
Geen witte kerst maar vlak voor het einde van het jaar wel mooie plaatjes van een aangevroren Gouda.





29 december - Wat eten we vanavond
Een derde variant uit de pastamachine: fettuccine, met hazelnootgehaktballetjes in tomatensaus.





29 december - Klussen klussen klussen
Nu wordt het serieus: geen radiator meer in de gang, laatste tegels van de muur gehaald en gisteren de nieuwe vloertegels besteld bij Jan Groen...





27 december - Pasta
Dit keer penne gemaakt met het pastamachientje. Opnieuw schandalig makkelijk en lekker (met tomaatjes, courgette, stukjes halloumi kaas en basilicum)!







27 december - Klussen klussen klussen
Vandaag nog een paar tegeltjes in de gang weggehaald en toen ook maar even de lambrizering van de wand gehaald. Ziet er toch wel een beetje kaal uit...





26 december - Tweede kerstdag
Tweede kerstdag bij mijn zus: een goed gevulde tafel met teveel om op te noemen, maar in ieder geval een echte gevulde kalkoen, gebakken aardappeltjes, boontjes met spek, asperges met ham, witlof met ham en kaas, spaghetti met groenten en kip en een groenteschotel met courgette, tomaat en ui. Ook hier weer teveel gegeten...





25 december - Eerste kerstdag
Dit jaar 1e kerstdag bij schoonmoeder Willy. Ze had haar best gedaan: carpaccio, garnalensoep, eend met sinaasappelsaus, pommes duchesse, asperges en een toetje. Ik mocht het toetje maken: meringuebakjes met mascarpone en frambozen.





23 december - Hamburg
Samen met schoonzus Monique op woensdag naar Hamburg gereden. Op donderdag enkele overhemden gekocht en de Kunsthalle bezocht. Op vrijdag samen met Cristel de kerstmarkten bekeken en Miniatur Wunderland (zie foto) bezocht. Is volgens sommige sites bezienswaardigheid nr 1. Of dat echt zo is weet ik niet maar wel vermakelijk om te kijken hoe deze uit de hand gelopen modeltreintjes hobby zich over een etage in 1 van de pakhuizen in Hafencity heeft uitgebreid.





20 december - Wat eet ik vanavond
Koolrolletjes met gehakt, tomaatjes, feta en oregano uit de oven. Lekker...





20 december - Klussen klussen klussen
De vloertegels zijn eruit. Schoot iets harder op dan gisteren, ondanks dat ik eerst wat puinruimzakken naar het afvalbrengstation moest brengen en gelijk wat nieuwe zakken heb gehaald. Ik had zelfs wat tijd over om even het bordkarton weg te halen. Nu kijken we tegen de kale planken aan. Zo te zien zijn ze gelukkig wel allemaal nog goed.





19 december - Wat eet ik vanavond
Soesjes, gevuld met geitenkaas, gedroogde tomaten en paprika.





19 december - Klussen klussen klussen
Tja, alle puinruimzaken zaten vol, dus toen moest ik stoppen... Nou ja, een rotsmoes natuurlijk, ik had gedacht dat ik vandaag wel even alle vloertegels uit de gang zou slopen, maar het schoot minder hard op dan gedacht. Kost toch nog wel wat moeite om die tegels even los te trillen. Morgen inderdaad eerst maar even nieuwe puinruimzaken halen en kijken hoe ver ik dan kom.





18 december - Toetje
En na zo'n lekker verse pasta met pesto een lekkere yoghurt trifle: laagjes Griekse yoghurt met sinaasappelrasp, gestampte cafe noir koekjes met koffielikeur, gemalen pecannoten en sinaasappel- en citroenpartjes met gembersiroop en verse gember.





18 december - Verse pasta
Vanaf nu helemaal een fluitje van een cent. Doe het meel in de machine, sluit het deksel, zet de machine aan en voeg water (evt met ei) toe door de sleuf in het deksel en 3 minuten later komt er verse pasta uit de machine. Ik had er zo mijn bedenkingen over maar het ging geweldig makkelijk en smaakte naar meer. Kostte ons wel alle air miles, maar die zijn wat ons betreft goed besteed!





18 december - Klussen klussen klussen
Wandtegels deel 2...





18 december - Boerenkool
Collega Margreet bood aan om morgen boerenkool mee te nemen naar het werk. Helaas ben ik al met vakantie, dus die lekkere boerenkool gaat aan mijn neus voorbij. Jammer, ze ziet er zo lekker fris uit (die boerenkool dan he...).





17 december - Toetje
Simpel maar erg lekker: mascarpone met espresso en suiker kloppen en dan tussen twee Italiaanse bitterkoekjes plakken.





16 december - Klussen klussen klussen
Eindelijk weer eens verder met klussen: de gang gaat er aan geloven: vloer- en muurtegels verwijderen en wellicht het stucwerk. En dan straks opnieuw laten betegelen en stucen. Als dat maar goed gaat.





11 december - Krabkroketjes
Dat was de bedoeling tenminste. Ik had redelijk netjes het recept uit de Delicious gevolgd, maar de roux met krab was zo slap geworden dat ik er geen kroketten van kon rollen. Daarom er maar een aantal filotpakketjes mee gevuld. Dat was beter, alhoewel de pakketjes in de oven deels leeg liepen. Smaakten wel aardig maar wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar. Toch grappig dat ik kroketjes zou maken maar uiteindelijk uiensoep heb gegeten (was nodig voor de roux en van de resten kon je een prima uiensoepje maken...) en krabpakketjes. Tja, het loopt niet altijd zoals je het hebt bedacht...





11 december - Brunch
Tja, ontbijt kun je het niet meer noemen om kwart voor twaalf...: kleine foccaccias maar dan met tijm en gebroken walnoten in plaats van rozemarijn en Parmezaanse kaas. Ook lekker!





10 december - Wat eten we vanavond
Dit jaar gaan we met de kerstdagen op bezoek bij de familie, dus hoeven wij geen kerstmenu te bedenken. Maar als er toch een hoop lekkere gerechten in de kerst-Delicious staan kunnen we die natuurlijk niet versmaden. Vanaond dus hertenbiefstuk met een pangratato van pistaccios, puree met yoghurt en munt en roodlof met peer en kaas. Als toetje een citroenmousse van slagroom en mascarpone met een topping van Italiaanse bitterkoekjes met karamel.





09 december - I sea bacon
Geen typfout, maar de naam van een bacontype op basis van zeewier. Ik las er vorige week over in de Metro en wilde het wel een keer uitproberen. In de winkel heb ik het nog niet gezien, dus toen heb ik het via ahealthylife besteld. Grappig spul: het is gewoon gedroogd zeewier en als je het uit het pak haalt lijkt het ietwat teleurstellend op iets dat ze van de pier in Ierland gerukt hebben, gedroogd en in een zakje gestopt. Je kunt het zo eten zeggen ze op de site van de fabrikant. Maar dan vind ik het toch wel wat "wierig" smaken. Maar als je het bakt kleurt het groen(!), wordt kanpperig en heeft het inderdaad een bacon-achtige smaak. Smaakte best bij de tortellini met ui, tomaat en haricots verts. Leuk om nog eens te kopen, maar het zal niet wekelijks in de booschappenkar liggen: het heeft wel de smaak van bacon, maar de textuur is toch wel anders. Het is wat taaier en scherper in de mond en erg dun natuurlijk. Ok, een volgende keer komt de tagliatelle van zeewier aan bod, die heb ik ook meteen maar besteld...





04 december - Wat eten we vanavond
Rollade van biefstuk met gebakken knolselderijblokjes en puree. Lekker...





04 december - Kerstboom
Met lampjes en ballen toch veel gezelliger...





02 december - Kerstboom
Sinterklaas is het land nog niet uit of wij hebben al een kerstboom staan, maar dat zal ons worst wezen. Nog even optuigen voor gezellige verlichting in deze donkere dagen.





30 november - Wat eet ik vanavond
Hele simpele spaghetti bolo met verse peterselie.





18 november - Sal
Bijna 9 jaar geleden waren we ook op Sal, 1 van de Kaapverdische eilanden. Nu zaten we wederom in appartementencomplex Porto Antigo. Vrij uniek voor ons: meestal gaan we liever naar iets nieuws toe. Op Sal heb je echter de keus tussen de grote RIU complexen of dit soort kleinschalige complexen. Dan toch liever hier naar toe: Porto Antigo beschikt over een zwembad en een privé strandje afgeschermd tegen de hoge golven door een oude ronde pier, waardoor het op een groot golfslagbad lijkt. We hebben weinig gedaan op Sal: de vorige keer hebben we een eilandtour gedaan en dan heb je het hele eiland al snel gezien. Nu kwam het dus neer op luieren, lezen, veel terrasjes met lekker eten en drinken en een paar wandelingen in de buurt. Het weer was niet denderend: veel bewolking en een paar keer een paar spetters, maar bij ca 27-28 graden overdag en ca 24 graden 's avonds hoor je ons niet klagen. Helaas zit het er weer op en "mogen" we weer aan het werk...





13 november - Pompoenbroodje
Voor het ontbijt een pompoenbroodje gemaakt. Een beetje losjes gebaseerd op een recept voor zaadbrood en afgebakken "a la focaccia".





12 november - Wat eten we vanavond
Geitenkaaspoffertjes met hangop, bieslookolie, warm gerookte zalm en paprika-sla.





12 november - Sinterklaasbericht
Van sommige nieuwsberichten snap ik echt helemaal niets. Zie bijgaande bericht van Nu.nl. Waarom wil de politie in vredesnaam een voorbijbijgaande man en enkele demonstranten aan gaan houden tegen het uiterlijk van Zwarte Piet? Hebben ze niks beters te doen of zo? Of lees ik de komma's in de zin (die staan er dus niet) niet goed en ben ik nu gewoon de Zeur-Piet?





05 november - Wat eten we vanavond (Toetje)
Voor het toetje een keer wat extra werk: hazelnootmeringues. Netjes hazelnoten uit eigen tuin gepeld, geroosterd en gemalen en vervolgens in de meringue verwerkt. De vulling gemaakt van slagroom, zure room en basterdsuiker en een topping gemaakt van gekarameliseerde hazelnoot. Chef-patissier Manuel strikes again!





05 november - Wat eten we vanavond
Simpele spaghetti met een rode peper uit eigen tuin, tomaatjes, ui, knoflook, spek en vers geraspte kaas.





25 oktober - Wat eten we vandaag
Een Spaanse tortilla met paprika en geitenkaas. Waarschijnlijk niet helemaal zoals het hoorde: de gemakkelijke geitenkaasbolletjes wilden niet zo goed smelten. Evengoed lekker.





23 oktober - Wat eten we vanavond
Coquilles, afgeblust met ouzo en spek, ui en room en frietjes met sla. Als toetje een kwark-mousse.





21 oktober - Banaantje
Tja vandaag thuis gewerkt en toen moest ik die banaan nog opeten, maar niemand die me zei dat ik m niet lekker kon versieren met chocolade en slagroom...





18 oktober - Wat eet ik vanavond
Een ovenschotel met "Mexicaanse" bloemkool.





16 oktober - Herfst...
Maar toch mooi dat we nog even achter in de tuin van een lekker biertje en en toastje konden genieten. De thermometer gaf ca 22 °C aan, maar of dat klopt...





16 oktober - Fietstocht
Vanwege het mooie weer een fietstochtje gedaan langs de Goudse molens. De fietstocht was eigenlijk langer naar nog 2 molens, maar ja een lekker biertje doen op eigen terras leek ook wel leuk, dus hebben we de tocht iets verkort. Voor de liefhebbers staat de volledige tocht op goudsemolens.nl. Op de foto van linksboven naar rechtsonder: De Mallemolen, De Roode Leuw, t Slot en de Haastrechtse Molen.





15 oktober - Wat eten we vanavond
Verse tagliatelle met wild zwijn, kastanjes, pancetta, champignons en salie.





11 oktober - Wat eten we vanavond
Kleurrijke groentenquiche.





09 oktober - Wat eten we vanavond
Zeebaars met venkel en aardappel uit de oven en clafoutis met bosvruchten en vijgen na.





08 oktober - Wat eten we vanavond
Van mijn zus kreeg ik een kant en klaar pak voor een foccaccia brood. Niet slecht, maar mijn eigen foccaccia recept vind ik toch beter. Lekker met een tomato-chicken stew erbij.





08 oktober - NK cheeseburgers bakken
Als onderdeel van "Sensation Kaas" werd zaterdag op de markt in Gouda de "NK cheeseburgers bakken" gehouden ...





07 oktober - Wat eten we vanavond
Pompoensalade met bonen en rucola. De dressing met olijfolie, sojasaus, rode peper en knoflook leverde het meest fotogenieke plaatje op...





02 oktober - Herfst
Lekker weer op zondag in Hamburg. Gewandeld naar het park met het planetarium en een weizen gedronken in de biergarten in t zonnetje. Niet slecht voor begin oktober.





01 oktober - Wat eten we vanavond
Na een dagje "shop till you drop" (nieuwe winterjas en 2 paar schoenen) in Hamburg een lekker maaltje gemaakt met de spullen uit de kookwinkel bij Cristel op de hoek. Leuk concept die winkel: ze hebben verschillende tafels waar ze per tafel een recept voorstellen en alle ingrediënten die je nodig hebt in de juiste porties voor je klaar zetten. Niet meer een hele bos peterselie waar je maar de helft van nodig hebt, maar precies de goede hoeveelheid. Vandaag kozen we voor eendeborst met pompoen en aardappel uit de oven. Heerlijk!





24 september - Wat eten we vanavond
Cannelloni met spinazie, ricotta en pijnboompitjes.





24 september - Oliebollen
Tja eind september had het natuurlijk wat kouder kunnen zijn, maar oliebollen met dit weer lijkt me toch een beetje teveel van het goede...





24 september - Kermis
De kermis in Gouda profiteert van mooi weer.





17 september - Pepertjes
We hebben al 2 groene pepertjes door het eten gebruikt, denkende dat ze vast niet rood worden in dit klimaat, maar de eerste rode peper hangt nu toch mooi aan ons peperplantje!





11 september - Wat eten we vanavond
Een salade met rucola mix, walnoten, feta, munt, vijgen en balsamico siroop.





10 september - Wat eten we vanavond
Pasta met van alles uit de tuin: tomaten, paprika en pepers.





10 september - September
De druiven zijn erg zoet dit jaar en de hazelaar levert een grote vracht hazelnoten af. Blijkbaar genoeg zon gehad de afgelopen tijd.





10 september - Vlinders
Er vliegen opeens heel veel vlinders in de tuin. Blijkbaar vinden ze de vijgen lekker, die nu deels ingedroogd aan de boom hangen, omdat wij ze niet hebben geplukt in de vakantie. Sommige vijgen lekken inderdaad een soort siroop waar die vlinders nu op af komen. Blijkbaar een goed jaar voor de vijgen doordat er veel zon is geweest.





14 augustus - 9 september - Vakantie Spanje (En Portugal)
We zouden naar Noord-Spanje gaan. Lekkere tapas eten in Bilbao, wandelen in Picos de Europa en op bedevaart naar Santiago de Compostela. Toen we de bocht om kwamen bij San Sebastian zagen we de bui echter al hangen. In Bilbao zou het ca 23 graden worden met kans op regen en daarom reden we eerst maar wat verder door naar het zuiden. We verbleven eerst in het Gredos gebergte in de buurt van Madrid. Overdag lekker heet, 's nachts koelde het echter wel erg af. Na enkele dagen besloten we daarom eerst nog maar even naar de kust in Zuid-Spanje te rijden. In Isla Cristina - vlak naast de Portugeze Algarve - hadden we het zowel overdag als 's nachts lekker warm: veel zweten op t strand, aan 't zwembad, op de terrasjes en in je tent, wat wil je nog meer in je vakantie? Via een tussenstop van enkele dagen in Evora in Portugal reden we terug naar het noorden en bekeken in Mogadouro of we alsnog naar Noord-Spanje zouden doorsteken. Gezien de weersvoorspellingen (waar ben je tegenwoordig zonder WiFi en weer-appjes?) besloten we niet noordelijker te gaan en naar Segovia in Spanje te rijden. Schoonmoeder Willy en suikeroom Jos kwamen ook nog enkele dagen langs om samen Segovia te bezoeken, waarna wij doorreden naar de Spaanse oostkust. Via een overnachting in een hotelletje in Teruel kwamen we in Moncofa aan (vlak boven Valencia) om nog een paar laatste dagen te zweten en te genieten van de cervezas en tapas op de terrasjes. Vanaf Moncofa zijn we in 3 dagen naar huis gereden via Beziers en Nevers in Frankrijk. Helaas al weer tijd om flink de was te doen, de auto schoon te maken en weer aan het werk te gaan...





09 augustus - Fruit
Zowel de bramen als de vijgen beginnen te pieken, ondanks het wat magere weer van de laatste dagen.





08 augustus - Wat eet Margreet vanavond
Margreet had aardig wat groenten uit de tuin gehaald (andijvie, aardappels, koolraap, boontjes, aardbeien, frambozen, knoflook, courgette, Turkse komkommer, rabarber en wortelen). Ik mocht ook wat uitkiezen, maar had alle spullen voor deze week al binnen, dus nu wordt een andere collega de gelukkige. Volgende keer beter.





08 augustus - Schuur
Wellicht nauwelijks te zien ten opzichte van de foto's van 24 juli, maar de boeiplanken hebben nu allemaal 2 x een grondlaag en 2 x een laklaag gehad en moeten er nu weer even tegen kunnen.





07 augustus - BBQ
Zondag mooi weer? Dan kunnen we wel BBQ-en! Tja dat viel vies tegen zonder zon, dus dan maar de steeengrill onder de afzuigkap, ook gezellig...





07 augustus - Do you like
...beer or sangria? Sangria. Sangria...





06 augustus - Wat eten we vanavond
Aspergesoep, quiche Lorraine, sla en vanillevla met tutti frutti. Bij de koffie een waanzinnig uitziende en smakende bramen-yoghurt-taart.





30 juli - Wat eten we vanavond
"Spaghetti" van courgette in citroenboter, met mozza, ham en kappers, een stokbroodje en een glaasje rose.





29 juli - Wat eten we vanavond
Tja, van Pa hebben we 5 zeebaarzen gekregen, dus vandaag weer een lekkere uit de oven met zoutkorst. Erbij aardappeltjes saltimbocca style uit de delicious: met salie en omwikkeld met Tiroler ham en een witlofsalade met cranberries en amandelschaafsel.





26 juli - Wat eet ik vanavond
Superlekkere en simpele hummussoep. Kikkererwten, citroenrasp, knoflook, peterselie, munt en als versiering een beetje olie, yoghurt, sesam, komijn en korianderzaad.





24 juli - Wat eten we vanavond
Penne met verse pesto. Met enkele bloemetjes van de paarse basilicumplant, die buiten staat te bloeien.





24 juli - Schuurdak
Eindelijk een weekend dat het droog zou blijven. Daarom de shingles op het deel vervangen waar het af en toe lekte. Mijn eerste dak dus hopelijk heb ik het goed gedaan (lees: heb ik de juiste Youtube film met klushulp bekeken...).





20 juli - Parkiet
Onze buurtparkiet zat weer eens in onze tuin, lekker te fluiten aan het eind van de dag.





17 juli - Toetje
Lekker toetje met dank aan collega Patrick, die aardbeien/rabarberjam had gemaakt. Heerlijk in de vanillevla!





17 juli - Smoothie
De aardbeien waren redelijk goedkoop op de markt dus een lekkere bak gekocht om een smoothie mee te maken (of nou ja: milkshake, met melk, ijs en een scheutje Cointreau...).





17 juli - Kat
Die gekke kat van de buren kruipt telkens als het warm is in onze acer. Zeker lekker koel tussen de takken?





16 juli - Wat eten we vanavond
De eerste hele zeebaars van Pa van dit jaar ging er in als koek. Lekker met venkel, krieltjes, olijven, kappers en tomaten uit de oven. Kom maar op met de rest van de vangst voor dit jaar!





16 juli - Overhempies
Hoog tijd voor wat nieuwe overhemden met korte mouwen. Vandaag bij C&A 3 uit de sale gescoord. Zul je zien dat Margreet t natuurlijk weer niks vindt...





15 juli - Stoeltjes
Die stoeltjes van 11 juni gingen de volgende dag weer terug naar de Praxis, omdat ze kwalitatief nogal tegenvielen en ook niet echt lekker zaten. Nu dus een nieuwe poging. Iets duurder, maar deze zitten stukken lekkerder.





11 juli - Rubbish!
Dat dacht ik toen ik thuiskwam. Ik was toch al later door de spoorwerkzaamheden van NS tussen Bilthoven en Utrecht. Toen kon ik ook nog eens aan het werk om het plastic uit de tuin te ruimen die door de harde wind uit de plastic zak was gewaaid door de halve tuin en in de sloot. Goed begin van de week...





09 juli - Wat eten we vanavond
BBQ weer: tilapiafilets met limoenboter, gepofte aardappels, maiskolven en een lekkere cava.





08 juli - Wat eten we vanavond
Eigenlijk zouden we een weekendje weg, maar met deze weersvoorspellingen zijn we toch maar thuis gebleven. Tijd om wat lekkere dingen op tafel te zetten: tapas. Churros, inktvis met knoflook, courgettebeignets en mix van chorizo, paprika en champignons. Als toetje sorbetijs van zwarte bessen. Lekker met een Vinho Verde...





07 juli - Wat eet ik vanavond
Voor mijn verjaardag had Cristel tomatensoep gemaakt, maar doordat ik nogal flink uitgeserveerd had hebben wijzelf geen soep gehad. Daarom vandaag de herkansing: er waren nog tomaatjes over en ik had nog 2 tomatenplantjes gekregen die volhingen met tomaatjes. Lekker met een uitje, knoflook en stukjes gebakken chorizo...





05 juli - Wat eet ik vanavond
Pasta "Bolognese", met gehakt, paprika, tomatenpuree, verse tomaatjes en basilicum.





05 juli - Jam
De frambozen heb ik meteen opgegeten, de zwarte bessen liggen in de vriezer en de aalbessen zijn in de jam beland.





03 juli - Zonnebloemen
Cris en ik hebben de zonnebloemen, die ik van schoonzus Monique heb gekregen, netjes in een bloempot in de tuin gezet. Kom maar op met die zon!





03 juli - Bessen en frambozen
Na de laatste buien van vanochtend werd het droog genoeg om de laatste rode bessen en de eerste zwarte bessen en frambozen naar binnen te halen.





03 juli - Koffie
Gisteren helemaal vergeten om foto's te maken op m'n verjaardag. Ik had toch weer mazzel: we hebben het grootste deel van de dag toch gewoon buiten kunnen zitten met het gezelschap. Daarom maar een foto van de laatste overgebleven stukjes rijstevlaai bij de koffie...





01 juli - Papegaai?
Dat is voor het eerst dat er een papegaai in onze boom in de tuin zit! Is het klimaat zo veranderd dat die vogels hier nu voorkomen, of zou ie ergens ontsnapt zijn in de buurt? Dan wel met z'n tweeën want even later zagen we er nog 1 rondvliegen!

Update 2 juli: waarschijnlijk is dit een halsbandparkiet. Volgens wikipedia komen ze tegenwoordig in groten getale voor in de randstad na ontsnapt te zijn uit volieres...





30 juni - Wat eet ik vanavond
Fritatta van chorizo, broccoli, ei, kaas, crme fraiche en bieslook.





24 juni - Hamburg
Niet het meest zonnige weekend om naar Hamburg te gaan. Tussen de buien door hebben Ome Bert, Tante Jacqueline en Cris en ik ons wel vermaakt gelukkig. Als het regent kun je ook even de trouwpartij in het Rathaus bekijken tenslotte.





19 juni - Zwagersweekend
Eigenlijk had dit de titel "zwagersweekend 2016 in Londen" mee hebben moeten krijgen. Vanwege de 50 jarige bruiloft van oom Herman en tante Truus in Terwolde in hetzelfde weekend werd het echter zwagersweekend Deventer. Ook prima: zwager Ronald had een leuk programma in elkaar gedraaid met een wandeling en lunch in Joppe, een escape room avontuur na het feest van Herman en Truus, een avond stappen in bruisend Deventer en een puzzeltocht door Deventer met een lunch op een zonnig terras. Geslaagd weekend, afgezien van het feit dat we zeiknat regenden op de brug over de IJssel en we panne hadden met de cabrio. De zoveelste kapotte bougie kabel van de Audi. Nou ja zorgde voor maar 3 kwartier oponthoud op de terugweg in mooi Leusden...





17 juni - Wat eten we vanavond
Misschien wel de laatste keer asperges dit seizoen: met een moot kabeljauw en krieltjes.





13 juni - Wat eet ik vanavond
Rijst met pesto, bosui, wortel, walnoten, geitenkaas en basilicum.





12 juni - Wat eten we vanavond
Tapas: aardappels met paprikapoeder, tuinbonen met serranoham en chorizo en Jacobsschelpen in saffraansaus.





12 juni - Lamzac!
Nee geen spelfout, zo heet dat ding waar die lamzak bovenop ligt, zie de site van Fatboy.





11 juni - Wat eten we vanavond
Griekse salade met gebakken halloumi en een zelfgebakken brrod met basilicum, geraspte parmezaanse kaas en gedroogde tomaten.





11 juni - Stoeltjes
We hadden wel al wat kampeer-vouwstoeltjes, maar nog niet met voetensteuntjes. Nu wel dus...





10 juni - Wat eten we vanavond
Nog in het aspergeseizoen dus nu asperges uit de oven met gegratineerde garnalen.





09 juni - Centrumuitje
Dit jaar met de hele club naar 's Gravezande voor activiteiten op het strand: blokarten, powerkiten, raften, golfen en boogschieten. Geslaagd dagje, mede door het goede weer uiteraard.





07 juni - Wat eet ik vanavond
Opnieuw een salade: met rucola, rode ui, tomaten, olijven en gebakken feta.





06 juni - Wat eet ik vanavond
Eentje uit het boekje Supersalades: salade met rucola, bleekselderij, rode druiven, walnoten, platte peterselie en een dressing met olie en citroensap.





06 juni - Loratadine
Lora wie? Tja, ik had al 2 avonden telkens brandende ogen en kon niet ophouden met wrijven. Als je weet dat je al eens netelroos hebt gehad, niet tegen een bepaalde parfumcomponent kunt en al eens een bloedtest hebt gehad waar pollen eventueel een probleem werden genoemd is het niet zo verwonderlijk dat je hooikoortsverschijnselen vertoont. Zeker als je eerst in een cabrio hebt gereden door een bosrijk gebied en de dag erna het gras hebt gemaaid kun je je daar wel wat bij voorstellen. Enfin 1 op de 4 Nederlanders schijnen bij tijd en wijle last te hebben van hooikoorts, dus ik ook maar eens wat Loratadine slikken. Vroeger kreeg ik Telfast (met Fexofenadine) voor de netelroos, maar die krijg je nog steeds maar alleen op recept, dus nu maar 1 van de 2 andere anti-histaminica. Bij de Etos hadden ze ook van die vage kruidenmengselpillen, maar die heb ik maar laten liggen. Volgens mij gewoon kwakzalverij, dat die rommel gewoon verkocht mag worden vind ik weer typisch Nederlands, maar ja...





05 juni - Wat eten we vanavond
Weer een recept uit de Delicious van juni 2016: venkel met tomaten uit de oven en geitenkaas. Lekker met een focaccia en een roseetje.





05 juni - Lekker weer
Schandalig lekker zelfs. Gisteren al bij strandpaviljoen Paal 6 in Julianadorp op het terras gezeten en 's avonds nog tot laat in de tuin gezeten. Vandaag lekker wat in de tuin gezeten, een paar plantjes gekocht en wat onkruid verwijderd en en passant enkele plaatjes geschoten, waaronder deze. Heerlijk!





29 mei - Wat eten we vanavond
Testaroli met pesto van amandel en tomaten. Weer een Delicious receptje uit het juni nummer. Ook hierbij: leuk, maar makkelijker om de flensjes gewoon heel te laten en te vullen met de pesto van ansjovis, peterselie en amandel en tomaten...





29 mei - T-shirt
Ik heb collega Margreet nog nauwelijks gesproken sinds ik terug ben van Ibiza. Anders had ik vast al de vraag gekregen of ik ook een T-shirt op Ibiza heb gekocht. Hierbij...





28 mei - Wat eten we vandaag
De delicious van juni 2016 bevat een hoop gerechten uit de Italiaanse keuken. Vandaag een eerste recpt: sfincione met spinazie en spek. Een soort focaccia met ui, knof, spek, tomatenpuree, spinazie en pecorino. Lekker met gefrituurde camembert en een chardonnay. Lekker, maar ik denk dat het een volgende maal makkelijker is om er een gewone pizza van te maken.





13 mei - Ibiza
Dit jaar eens niet tussen Hemelvaart en Pinksteren op vakantie want dat viel wat vroeg dit jaar. Precies goed uitgemikt: toen we aankwamen op 13 mei had het die ochtend nog geregend en daarna hebben we geen drup meer gezien. Wel af en toe bewolkt, maar geen slecht weer: overdag meestal rond 23 °C, dus goed weer voor ons zwembadje een wandeling of een bezoekje aan de markt, santa Eularia, Ibiza Stad etc. Leuk ook dat we dit jaar niet alleen met Willy, maar ook met Ronald en Sabine waren. We hebben weer genoten, jammer dat het alweer achter de rug is.





09 mei - Waar eet ik vanavond
Met dit mooie weer natuurlijk in de achtertuin: een salade met avocado, paprika en tomaat.





06 mei - Hamburg
Heerlijk zo'n weekendje Hamburg met dit weer! Op de verjaardag van schoonzus Sabine werden ook de Hafen Geburtstage gevierd. Zeg maar een soort Sail Hamburg. De Hafenmeile bestond uit een ongelooflijk lange rij vreet- en zuipstalletjes met slechts een paar andere stalletjes, zoals het gokstalletje waar ik een minion uit de bak met pluche beesten wist te takelen, als verjaardagscadeau voor Sabine...





03 mei - Wat eet ik vanavond
Bloemkoolcurry. Lekker en ziet er leuk uit zo met verse koriander en geschaafde amandel.





01 mei - Kweepeer
De kweepeer begint eindelijk te bloeien, als 1 van de laatsten. Zouden er dit jaar eindelijk weer eens peren aan komen?





30 april - Wat eten we vanavond
Asperges op Vlaamse wijze. Daar starten we vaak het aspergeseizoen mee, maar vorige week hadden we pas later de asperges erbij bedacht en belandde de bloemkool, die we al hadden gekocht, in de vriezer...





29 april - Wat eten we vanavond
Voor alles een eerste keer. Ik wilde al langer een keer bagels maken maar zag op tegen de hoeveelheid werk: deeg maken, rolletjes maken, tot een ronde vorm kneden, koken in water, uit laten lekken, bestrijken met eiwit en bestrooien met sesamzaad, maanzaad etc en bakken in de oven. Toch wel leuk om een keer te doen en ze smaakten net als echte bagels. Lekker met een tonijnsteak en rucola-slamix.





27 april - Koningsdag
Tussen de buien door gingen toch nog aardig wat mensen naar de stad of terug.





26 april - Oranje tompoezen
De boefjes bij de Plus zijn weer bezig: 5 tompoezen voor de helft van de prijs. Ja ja. In ieder geval lekker om bij de koffie in zo'n tompoes te bijten als het buiten snertweer is.





24 april - Bramenmuffins
"Lekker als de bramen in het seizoen zijn en ze zoet en sappig van de struik komen", maar ook lekker als je er nog een paar in de vriezer had liggen...





23 april - Wat eten we vanavond
East meets west: Hollandse asperges en lamskarbonade en "aardappels uit Bombay". Het was weer smullen geblazen...





21 april - Wat eet ik vanavond
Pasta met zalm en beurre blanc.





21 april - Lente
De Japanse kers komt al flink boven de schuur uit en staat nu ook volop in bloei.





17 april - Wat eten we vanavond
Krab-maiskoekjes met koriandersaus en komkommer-pindasalade.





16 april - Lente
Nagenoeg op dezelfde tijd als vorig jaar staan de pruimenboom en de kersenboom in de bloei. In de kweepeer zitten nog knoppen, dus die zal wel snel volgen.





15 april - Wat eten we vanavond
Coquilles gratin en een lente-groenten-ovenschoteltje...





10 april - Sokken (2)
Had ik vorige week, op verzoek van Margreet, eens wat anders staan dan alleen maar eten en drinken, vond ze de sokken maar niks. Ben ik het niet mee eens, ik vond ze best dandy, wat vinden jullie?





09 april - Wat eten we vanavond
Een pashtida. Zeg maar een Israelische quiche met verse zelfgedopte doperwten en (dubbelgedopte) tuinbonen, groene asperges, courgette, munt en feta. Voor mij de eerste keer dat we zelf doperwten hebben gedopt. Vorig jaar at ik voor het eerst verse tuinbonen uit de tuin van Margreet. Sindsdien weet ik dat deze niet te vergelijken zijn met de varianten uit een potje of een blikje. Dat was ook wel weer te merken in dit gerecht. Weer een lekker Delicious receptje dus...





03 april - Wat eten we vanavond
Van de sherrypruimen met eendeborst als voorafje en de hokkien mie heb ik geen foto's. Toetje en lekkers bij de koffie waren echter ook fotogenieker: gepeperde aarbeiden met roomijs en een vacherin a la noisette met crème au citron (hazelnotenmeringue met citroencrème en slagroom). Inderdaad weer 2 Delicious recepten...





03 april - Lente (2)
Wat een lekker weertje vandaag. Ik had vrijdag al gezegd dat het dit weekend weer werd om met een biertje in de tuin te gaan zitten. Na gisteren geloofde ik dat zelf niet meer maar gelukkig mochten we toch de eerste officiële warme dag van dit jaar beleven. Toevallig dat Willy en Jos net langs kwamen. Erg gezellig dagje zo met z'n vieren!





03 april - Lente (1)
Begin maart begon de kweepeer al bijna te bloeien, maar toen werd het koud en leek alles wel stil te staan. Nu hebben verschillende bomen al weer knoppen, maar is het de vraag of de kweepeer nog gaat bloeien. Alles ligt nu nauwelijks voor op vorig jaar, toen ik op 15 april een aantal foto's heb geschoten van de eerste bloeiende bomen en struiken.





02 april - Wat eten we vanavond
Pizza Calabrese: met tomatensaus, mozzarella, venkel-worst, paprika, ui, peterselie en parmezaanse kaas.





02 april - And now for something completely different
speciaal voor Margreet, die vond dat er de laatste tijd teveel eten op de m'n site staat: 3 paar nieuwe bootschoentjes en 14 paar nieuwe sokken die ik vandaag gekocht heb. Zo goed, Margreet?





28 maart - Wat eten we vanavond
Voorlopig even het laatste uit de Delicious: verse tagliatelle met zalmpolpettes, asperges en doperwten en als dessert een trifle met eigengemaakte witte-chocoladevla, aardbeien en amaretti.





28 maart - Paasontbijt
Het is maar goed dat ik morgen weer aan het werk moet. De weegschaal steeg gisteravond tot onrustbarende hoogte. Maar goed, eerst nog een lekker paasontbijtje met alle restjes...





27 maart - Wat eten we vanavond
Het was me het weekje wel: Blauwe Maandag, Vette Dinsdag, Aswoensdag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en dan nu Paaszondag. Tijd voor weer een Delicious receptje. Van de cover nog wel: dubbelgebakken soufflés met gekarameliseerde tomaatjes en gebakken aardappels in knoflookolie. Lekker met wat rucola salade met Argan olie...





26 maart - Wat eten we vanavond (2)
En het toetje komt nog uit het maartnummer van de Delicious: karnemelkpudding met nootmuskaat en laurier. Lekker met sinaasappelsiroop.





26 maart - Wat eten we vanavond (1)
Het volgende uit de Delicious: hartige crepes met spinazie, kastanjechampignons en blauwschimmelkaas.





26 maart - Brunch
Het is weliswaar nog geen Pasen, maar de Delicious had zoveel leuke ideeën dat we de ochtend voor Pasen alvast met een een Paasbrunchbrood zijn begonnen: brood van gevlochten pizzadeeg, gevuld met gekookte eiren, gerookte zalm en geitenkaas.





25 maart - Wat eten we vanavond
Nog iets uit de Delicious van maart: zoete aardappel - wortel soep met korianderolie. Levert altijd leuke plaatjes op!





25 maart - Winkelen
Op Goede Vrijdag om 13u naar de AH gaan om wat boodschappen te doen? Geen goed idee! Het leek verdorie wel gratis! Hoezo crisis?





24 maart - Als je maar oud genoeg wordt
Dan zie je alles een paar keer langskomen. Teveel zout in ons eten was in de jaren 80 (of 90) ook al een item. Waarschijnlijk is er daarna weinig veranderd zodat de boodschap dan nog maar eens herhaald wordt. Grappig ook de reacties op zo'n bericht: "tegenwoordig is niks echt meer gezond". Totaal niet waar en doe toch eens je voordeel met dit soort informatie of negeer het zoals je wilt maar ga er niet boos bij lopen doen alsof ze het speciaal doen om jou te pesten...





20 maart - Wat eten we vanavond
Penne met basilicum-tofu, paprika, tomaatjes, crème fraiche, basilicum en parmezaanse kaas.





15 maart - Wat eet ik vanavond
Parelcouscous met kippendijfilet in ras-el-hanout, spinazie en tomaatjes (inderdaad weer een Delicious receptje...)





14 maart - Wat eet ik vanavond
Wraps. Losjes gebaseerd op een Delicious recept met ui, paprika, zwarte bonen, ricotta, koriander, sla en Griekse yoghurt. Goeie!





12 maart - Wat eten we vanavond
En weer eens een Delicious recept: andijvie-rozemarijn muffins, met zelfgemaakte slavinken van gehakt met suikerbrood en kruiden, omwikkeld met ontbijtspek.





11 maart - Wat eten we vanavond
Wederom een Delicious receptje: tagliatelle met pompoen uit de oven, spek, broodkruim, knoflook, doperwten, amandelschaafsel en peterselie.





10 maart - Wat eet ik vanavond
Een ovenschotel met ui, tomaat, courgette en halloumi.





07 maart - Toetje
Eigenlijk van 6 maart: toen heeft collega Patrick dit toetje gemaakt. Ik had hem een potje aalbessenjam met ouzo gegeven en hij heeft er dit wereldse toetje van gemaakt: aalbessengelei, roomijs, stroopwafelsnijsel, slagroom en weer aalbessengelei. Mijn pa zou zeggen, "ja, zo maak je een ... lekker"...





06 maart - Wat eten we vanavond
En weer eens een Delicious recept: chinees gekruide eendenborst met mandarijnen en aardappelpuree.





05 maart - Wat eten we vanavond
De laatste zeebaars van Pa van vorig jaar met rozemarijn-aardappels en knoflook-tomaten uit de oven. Nou hopen dat Pa er volgend jaar weer een paar voor ons vangt...





05 maart - Wat eet ik vanavond
Pasta primavera. Om precies te zijn: linguini nero, groene aspergepuntjes, tuinboontjes en doperwtjes met gerapste parmezaanse kaas.





28 februari - Wat eten we vanavond
De Delicious van januari blijft een bron van inspiratie: puree van aardappels en pompoen, met een beetje verse pesto en een mals struisvogelbiefstukje. Mjam.





26 februari - Laat je niet verassen!
Deze blijft toch leuk: reclame voor een rookmelder waardoor het maar de vraag is of het een taalfout betreft of een geintje van de adverteerder...





24 februari - Wat eet ik vanavond
Van pasta's kun je toch vaak leuke plaatjes maken. Dit keer penne met tonijn, haricots verts, bosui, zwarte olijf en tomaat.





23 februari - Wat eet ik vanavond
Bloemkoolcurry, met mango chutney van collega Patrick! Goeie!





20 februari - Latte Art
Als je 1 zo'n rosetta kunt maken kun je er wellicht ook eens 3 proberen. Oefenen, oefenen, oefenen...





19 februari - Wat eten we vanavond
Winterpeen, pastinaak en zoete aardappel in reepjes met wat knoflook, tijm en olie uit de oven, met spekjes en zachte geitenkaas.





18 februari - Wat eet ik vanavond
Gewokte reepjes witlof met spek en appelstroop en puree.





15 februari - Wat eet ik vanavond
Unfuckingbelievable eenvoudige en lekkere pasta: men neme wat tagliatelle en voege daar zelfgemaakte pesto van basilicum, geroosterde pijnboompitjes, knoflook, parmezaanse kaas en een scheut eerste persing olijfolie bij en je kunt mij wegdragen...





14 februari - Wat eten we vanavond
Een eenvoudige stamppot uit de Delicious: met aardappel, zoete aardappel, walnoten en in boter gebakken salie. Aangevuld met gebakken aubergines (ook uit de Delicious) en een lekker stukje wild zwijn met de laatste gekarameliseerde vijgen. Tja, op Valentijnsdag gaat de liefde door de maag...





13 februari - Roze koeken
Telkens als ik naar de bloedbank ga eet ik 1 of 2 roze koeken. Daar hebben ze de echte roze- of glace-koeken van Lotus/Enkhuizer banket (zie ook het artikel over Lotus uit 2003). Ik heb al veel andere roze koeken geprobeerd die bijvoorbeeld bij de Plus in de schappen liggen, maar die nepperds smaken niet zo lekker als de echte. In het blad van Sanquin (organisatie waar de bloedbanken onder vallen) stond een recept voor de roze koeken, dus werd het tijd om het eens zelf uit te proberen. Niet slecht gelukt, al zeg ik het zelf! Zoals je ziet waren ze niet helemaal netjes plat gebleven: ik moest ze in een muffinvorm doen en dan met een plaat erop tegen houden bij het rijzen, maar dat was niet echt nodig omdat ze eigenlijk niet genoeg rezen. Het glazuur was ook niet helemaal netjes te verdelen, maar ze smaakten uit de kunst en zaten dichter in de buurt van de echte Lotus koeken dan die nepperds. Grappig wel, omdat Lotus het glazuur kleurt met hulp van cochenille luizen en ik enkele bramen en aalbessen heb gebruikt... Voor herhaling vatbaar!





12 februari - Wat eten we vanavond
Cristel had van Lia het boek Supersalades gekregen voor haar verjaardag. Vandaag de eerste salade daaruit: sla met olijven, kappers, bosui en gepofte aardappel. Zelf hadden we daar nog wat coquilles bijbedacht. De gepofte aardappel moest eigenlijk in blokjes door de salade, maar we vonden het zo leuker om op te eten.





09 februari - Wat eet ik vanavond
Boerenkool. Nu eens niet als stamppot, maar met pasta, spekjes, ui en parmezaanse kaas.





07 februari - Klussen klussen klussen (2)
We vinden het wel goed gelukt zo met die lichtslang: hij valt met een afstandsbediening in te stellen op alle kleuren van de regenboog, in verstelbare intensiteit of met automatische wisseling van de kleuren...





07 februari - Klussen klussen klussen
Nog net op tijd konden we gisteren de plank en 2 kapstokken ophangen voor het bezoek binnen kwam. De hal is nu nagenoeg af op 2 zaken na: uiteraard moeten er weer tegels op de vloer komen, maar dat moet straks tegelijk met de gang gebeuren, en het afdekplaatje in de hoek bleek net te groot geworden nu overal alle lagen lak en latex erop zat, dus nog even schuren en opnieuw lakken...





06 februari - Verjaardag Cristel
Tja, als je 50 wordt en bij Shell werkt is het thema voor een verjaardagscadeau wel duidelijk: olie. Zo krijg je 50 verschillende soorten badolie, olijfolie, etherische olie, oil of olaz en diverse bak- en salade-oliën. Hoeven we dit jaar waarschijnlijk niet meer te kopen... Gezellig gegeten en gedronken in Gouda bij Kookhuis Jantrus waar we met z'n 16-en het restaurant voor onszelf hadden!





04 februari - Pakje
Ik zou denken dat ze 2 knoopcelletjes wel in een envelop kunnen sturen en niet in een doos waar je een kleine tv in kwijt kan, maar zal wel aan mij liggen...





23 januari - Samoëns
Ons weekje skiën zit er weer op. Dit keer zaten we in Frankrijk, in Samoëns. Vanuit Samoëns kon je met de gondel naar het Grand Massif skigebied: pistes en liften vanuit Samoëns, Morillon, Les Carroz en Flaine (de foto is genomen boven Flaine, op Les Grandes Platieres, vanwaar je de Mont Blanc kon zien, ongeveer in het midden van de foto). Je kon ook naar Sixt skiën, maar dat moest via een ski-route die nu dicht zat. Redelijke sneeuw, die echter wel steeds minder en ijziger werd in de loop van de week. Niet mijn ding, dus niet zo goed geskied als vorig jaar. Op de laatste dag echter weer heel erg lekker geskied, omdat het op donderdagavond wat geregend/gesneeuwd had en toen kon ik opeens die rode en zelfs zwarte pistes weer goed afkomen. In ieder geval een lekker weekje vakantie gehad: gezellig, lekker gegeten en gedronken en actief bezig geweest.





18 januari - Wat eet ik vanavond
Op de hippe vegetarier vond ik een recept voor pizza met wraps als pizzabodem. Ik heb er een "pizza al tonno" van gemaakt. Makkelijk en smaakte wel goed, maar om nou te zeggen dat het kan concurreren met een echte pizza?





16 januari - Tuinvogeltelling
Dit jaar stond men in de rij voor een zeldzame roodkeelnachtegaal. Vroegen ze 5 euro voor om vanuit de woonkamer naar te gaan kijken. Ik vraag me af wat ik voor die 2 condors en die struisvogel die opeens neerstreken in mijn achtertuin wel niet had kunnen vragen! Net als vorig jaar kreeg ik van de organisatoren van tuinvogeltelling te horen dat ze mijn telling niet meenemen. Snap jij dat nou?





16 januari - Klussen klussen klussen
Alles 1 x in de lak. Nauwelijks iets van te zien op de foto maar toch ruim 3 uur werk!





10 januari - Wat eten we vanavond
Een eenvoudig hertenbiefstukje met die waanzinnig lekkere gekarameliseerde vijgen, sperziebonen en gefrituurde aardappelpartjes.





10 januari - Klussen klussen klussen (2)
De rest zit nu in ieder geval 2 x in de grondverf.





10 januari - Klussen klussen klussen (1)
Ik dacht dit weekend wel even alles 2 x in de lak te zetten, maar was vergeten dat de Gamma vorig weekend geen MDF platen van 12 mm meer had. Die heb ik dit weekend gehaald en na zagen en plamuren heb ik nog geen tijd gehad om te verven. Het kozijn zit nu in ieder geval weer dicht.





09 januari - Wat eten we vanavond
Er was nog wat mascarpone over en tomatenblokjes, dus verwerkte Cristel die met een uitje en knoflook tot tomatensoep. Van de tonijn-mais-koekjes bleef nog wat mais over, dus die ging ook in de soep... Bij de koekjes tenslotte nog lekkere gegrilde pompoen.





08 januari - Artikeltje in de metro
Meestal staan er wel plezante artikelen in de Metro, maar vandaag stond er weer zulke bullshit in dat ik er wel even op moet reageren. Zie de lijst hieronder, per punt:
1. Stoel helemaal naar achter gooien. Laten we even vragen aan de passagiers of ze zelf de stoel helemaal naar achteren mogen doen. Daar komt natuurlijk een volmondig ja op! Die gast voor je doet dat ook dus om de ruimte nog een beetje goed te kunnen benutten doe jij dat ook. Dat valt ook niet anders te doen. Waar denk je tenslotte dat je bent? In een bioscoop waar dat ook niet kan? Nee, je zit gewoon in een vliegtuig waar dat heel normaal is! Hebben die mensen uit die enquête soms nog maar 1 x in een vliegtuig gezeten?
2. Ellebogen over de armleuning leggen. Ok is inderdaad irritant, maar vreselijk?
3. Onbeschoft gedrag? Mij nog nooit overkomen.
4. Veel te grote handbagage? Sorry, maar dat ligt aan die focking airlines. Ik mag overigens altijd mijn rugzakje meenemen soms inderdaad met de vraag om het even voor je stoel te plaatsen. Nou als ik op tijd ben en mijn bagage ligt al in de bak boven me, dan denk ik toch echt: "Ja doei!..."
5. Heel hard praten? Heb ik nog nooit meegemaakt...
6. Als eerste uit het vliegtuig willen zijn? Heb je de laatste tijd wel eens gevlogen? Dat lukt je niet omdat iedereen meteen opstaat en de bagagebakken opengooit zodra het vliegtuig stopt. Dat is pas irritant...
7. De hele tijd opstaan? Ga je gang daar stoor ik me totaal niet aan. Wat een zeikerds uit die enquête zeg.
8. Voeten naast de steun? Ik reis zeker te vaak economy want daar lukt je dat hoegenaamd helemaal niet!
9. Vloeken en tieren? Sorry, nog nooit meegemaakt.
10. Het raampje blokkeren? Ach wat een zieligerds die nu niets kunnen zien zeg! Check dan gewoon in en boek een stoel naast het raam als je dat zo nodig wil zien. Ik zit liever naast het gangpad...





05 januari - Wat eet ik vanavond
Eenvoudig kan ook weer zo lekker zijn: Franse chauffeursgehaktballen met krieltjes, doppers en een tomaatje.





03 januari - Klussen klussen klussen
Tja de kerstvakantie zit erop en de hal is nog niet af. Het gaat wel de goede kant op: het meeste werk is nu nog plamuren, schuren en verven. Vandaag in ieder geval het plafond voor de laatste keer geverfd. Toch moest ik ook nog even een plankje zagen dat onder het koofje links komt en waar straks iets van verlichting onder komt te hangen. Bijna alles heeft nu een lik grondverf gehad. Ik denk nog 2 weekenden (leggen van de vloertegels reken ik maar even niet mee...)





02 januari - Klussen klussen klussen
Alle kwartrondprofielen zijn aangebracht en het plafond is een eerste keer met structuurverf gerold.





01 januari - Wat eten we vanavond
Het nieuwe jaar begint goed met een ovenschotel van plakjes aardappel, venkel, kappers, olijven, verse tijm, citroenschijven, trostomaten en twee lekkere moten zeebaars!





01 januari - Klussen klussen klussen (3)
Morgen breng ik de laatste kwartrondprofielen aan en dan is het plafond klaar om te verven.





01 januari - Klussen klussen klussen (2)
Een afneembaar frontje met behulp van magnetische snappers.





01 januari - Klussen klussen klussen (1)
Vandaag wat kwartrondprofielen bij het plafond aangebracht en een afneembaar koofje gemaakt om de electriciteitsdoos rechtsboven aan het oog te onttrekken.